Vad krävs för att skapa en bra och säljande hemsida?

Vad krävs för att skapa en bra och säljande hemsida?

I den ultimata av världar hade jag skapat upp en design som sedan helt automatiskt fylldes ut med content (innehåll) och vackra bilder.

Så är tyvärr inte fallet. För att hemsidan ska bli så bra som möjligt så krävs det faktiskt en hel del förarbete.

Så vad behöver jag ha gjort innan jag lämnar iväg skapandet av min hemsida till en webbyrå eller en webbdesigner? Vilka delar behöver jag ha fixat själv?

  • Bilder
  • Texter
  • Grafisk profil

Bilder till hemsidan

En bild säger mer än tusen ord. Ja, det är en gammal klyscha men det stämmer väldigt bra. Det går självklart att skapa en hemsida utan bilder eller med egentagna bilder men resultatet kommer inte bli lika bra som om du använder en professionell fotograf.

Ett annat alternativ är att använda dig av bildbanker. Här finns både bildbanker man betalar för och bilder som faktiskt är helt gratis och fria att använda. Se bara till att kolla upp vilken licens som gäller för den bilden du vill använda.

Den största nackdelen med att använda en av de gratis bildbankerna är att du löper risk att ha exakt samma bilder som någon annan i din bransch.

Texter till hemsida

Texter till hemsidan

Text på hemsidan fyller ett antal funktioner. Texten är dels visuell och behöver anpassas i form och längd för att kunna samarbeta med resterande innehåll på sidan. Texten är även det besökarna läsarna och förhoppningsvis är intresserade av. Texten behöver vara anpassad till mottagaren och förmedla både känsla och mana till ACTION!

Din text är också det Google uppfattar. Det är därför viktigt att du använder dig av en text hjälper besökaren och att du använder dig av ord som just din målgrupp kan tänkas söka efter. Att innan skrivandet av text ha en gjort sökordsanalys och en målgruppsanalys är ett bra och viktigt steg inför din nya hemsida.

Grafisk profil

Den grafiska profilen är vad som ligger till grund för hur hemsidan ska uppfattas. Det i samband med texten och bilderna styr över vilken känsla dina besökare kommer att få. I den grafiska profilen pratar vi om logotyp, färger och typsnitt. Ett vanligt misstag många gör med sin första hemsida är att använda sig av väldigt många färger och väldigt många olika typsnitt. Det handlar om att skapa en enhetlig känsla och få besökaren att känna sig trygg. Att skapa en igenkänningsfaktor för just ditt varumärke.

Så vad betyder det här för mig?

De här olika beståndsdelarna styr självklart även priset på hemsidan i många fall. Har du en text, en grafisk profil och bilder klara blir det både enklare och billigare för din byrå att skapa en attraktiv hemsida åt dig.

Alla delarna är saker du kan ta hjälp med. Professionell hjälp på alla delar skapar självklart det bästa resultatet men kostar självklart också mest pengar.

Mitt tips är att börja med att fundera på vilken budget du har. När du har budgeten framför dig så funderar du över vilka delar du kan göra själv och vilka delar du borde ta hjälp med.

Då kan du tydligt och klart förmedla dina tankar till en webbyrå eller designer och förhoppningsvis få en riktigt bra hemsida!

Hjältebyrån

 

 

 

Linus Höjdegård
VD
HJÄLTEBYRÅN AB

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn