Gästinlägg: SEO och c-nät

Gästinlägg: SEO och c-nät

I det här blogginlägget kommer jag att berätta mer om C-nätverk och andra konstellationer som är

viktiga för din SEO-optimering, och i samband med detta ge dig en ökad synlighet på Google (och andra sökmotorer).

Cliffhanger du kommer inte att gilla vad jag kommer att berätta för dig!

Låt oss blicka bakåt i tiden. Redan från starten av Google, var målet att visa data på ett så precist sätt som möjligt.

Bakom varje domän gömmer sig en IP-adress, det är den IP-adressen som Google egentligen tolkar som en länk från en annan IP-adress. Det har nog inte undgått dig att din ”rankning” på Google är sammanflätad med dina länkar in till din hemsida.

Länkarna in till din sida är av olika kvalitet och beror på materialet (content) som finns på den refererande länken eller IP-adressen.

Praktiskt så betyder det att din IP-adress kan vara i SEO sammanhang så förklarar man det såhär enklast: C nätverk exempelvis 192.74.194.0, 192.74.195.0 och 192.74.196.0

Inlänkarna som du får in till din hemsida från andra källor behöver då vara helt annorlunda än vad din befintliga IP-adress är! Exempel på länkar:555.123.456 och 137.655.789 som du ser skiljer sig dessa IP-adresser ganska dramatiskt från din måldomän, du har nu fått länkar av andra!

Det är av denna anledning som du aldrig ska länka från sajter på samma webbhotell. (Vissa försöker sig på den rövaren ibland).

Hur använder du då detta praktiskt undrar du kanske?

Jo, genom att köpa C-klassade länkar och bygga upp satelliter så kan du i praktiken skapa så kallade tiers (gamla sättet).

Tiers innebär som namnet antyder på engelska, att du har ett däck eller lager. Du bygger alltså en ny sajt, som du kopplar länkar från andra sajter till. Idag kan man med ON-page optimering uppnå samma resultat och organiska länkutväxlingar med riktigt bra content.

Om du är sugen på att uppnå bäst resultat med ett kanonbra content så rekommenderar jag dig helt klart den så kallad ”sky scraper technique” som en SEO-guru, Brian Dean tog fram för några år sedan.

Varför pratar jag då om C-nätverk över huvudtaget? Jo, för att när du anlitar ett SEO företag som är större så har de egentligen redan skapat ett nätverk som de kontrollerar till fullo i så kallade C-Nätverk.

Konsekvenserna av C-nätverk:

På så sätt abonnerar du länkarna in till din sida och din organiska rankning kommer förhoppningsvis att öka; gillar du inte att fortsätta betala för SEO tjänsterna så klipper de större bolagen helt sonika alla länkar till din sajt och du förflyttas till källaren bland alla andra som befinner sig på 10:e sidan på Google.

Vad du borde göra:

  1. Om du är ett ”lokalt” företag som befinner sig i låt säga Göteborg så anpassar du hela sidans innehåll och länkar till att vara lokalt förankrade. Slå på Google efter ”local SEO”.
  2. Gör en vettig ON-Page optimering på kodnivå (W3C school). Hastighet och länkstruktur.
  3. Bygg kanonbra content och integrera din blogg på sin sajt.
  4. Kika på världens andra största sökmotor: YOUTUBE och släng upp några videos inom dina expertområden. Använd rätt sökfraser även där.
  5. Ladda ner screaming frog (som jag har föreläst om förut) gratis för din ON-page optimering.

Gillar du om de ämnen som jag skriver? Hör av dig till Domello så gör jag ett gästspel snart igen.

Ha det gott. Glöm inte att like:a, dela och maila detta inlägg till alla du känner!

David Lopez, WebDesignIt.

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn