7 viktiga punkter att tänka på när du väljer webbhotell

7 viktiga punkter att tänka på när du väljer webbhotell

Här går vi igenom bra saker att tänka på när man väljer sitt webbhotell!
Here we go, utan inbördes ordning.

 • Behov – Vad är det du faktiskt behöver och vad är det för typ av hemsida du skall driva? En stor e-handelssida med tusentals produkter och mycket trafik kräver mycket mer prestanda än en enkelt presentationshemsida med lite kontaktuppgifter. Välj webbhotell efter behov.
 • Upptid – En hemsida som ligger nere är ingen bra hemsida. Glider lite ihop med punkten ovan, för vissa hemsidor kanske det är ok att saker ligger nere en dag, för andra så är det katastrof.
 • Hastighet – svarstider på din hemsida är viktigt av 2 anledningar. 
  • Dina besökare är otåliga och orkar inte vänta på långsamma hemsidor, speciellt inte när dom surfar på mobilen (mät gärna din trafik, sannolikt kommer över 50 % av dina besök kommer från just mobilanvändare).
  • Google rankar snabba hemsidor högre än långsamma och det ligger i ditt intresse att komma högt upp i sökresultaten.
 • Support – hitta ett webbhotell för du får bra support och har en bra kontrollpanel så att du kan hantera dina tjänster på ett smidigt sätt. Testa gärna att ringa eller maila webbhotellet för att testa deras svarstider. Är det 20 minuter telefonkö, eller kommer du fram direkt?
 • Trafikmängd – Vissa webbhotell sätter en övre gräns för hur mycket trafik du får ha per månad. Se upp för detta, det är inte kul att din hemsida ligger nere mitt i en kampanj för att du råkat driva lite för mycket trafik. Obegränsat är rätt väg att gå!
 • Utrymme – En ickefråga idag, så gott som alla webbhotell erbjuder mer en nog utrymme för de flesta sidor. Hittar du ett webbhotell som erbjuder under 1 GB i hosting så kanske det är läge att leta vidare dock, även om många skulle klara sig med det också.
 • Pris – Pris är såklart inte oviktigt och med webbhotell är det som med mycket annat, man får vad man betalar för. Det går utmärkt att hitta hotell för ynka hundralappar per år, men går man upp till runt 1000 lappen per år så får man oftast de flesta av ovan punkter checkade. Man skall vara prismedveten, men inte snål. Man får ett vettigt webbhotell för priset av en lunch/månad.

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn