VPS – Virtual private server, äntligen hos Domello

VPS – Virtual private server, äntligen hos Domello

Idag snäpper vi upp vårt tjänsteutbud ordentligt, från och med idag kan du nämligen beställa en VPS hos oss på Domello.

Vad är en VPS?

VPS står för Virtual Private Server, det är helt enkelt en server med allt vad det innebär i prestanda, men även underhåll och uppsättning, det krävs lite mer arbete, men ger också så mycket mer tillbaka i form av funktion och hastighet.

VPS - Virtual Private ServerEn VPS är en virtuell server, det är alltså inte en fysisk dator som ni har för er själva, utan VPS:en är installerad på en eller ofta flera fysiska maskiner. VPS:en kan startas om och redigeras oberoende av underliggande fysiska server. Den stora fördelen är att du kan skräddarsy din VPS nästan precis så som du vill ha den när det kommer till processor, minne och annan hårdvara. Även mjukvara/operativsystem valfritt vilket gör det möjligt att köra i stort sett vilken applikation som helst på din VPS.
Skulle prestandan på er VPS inte räcka till så kan man alltid skala upp med mer processorkraft eller mer minne.

När behövs VPS?

Ett vanligt webbhotell har sina begränsningar och risker, du delar server och prestanda med flera andra hemsidor och påverkas därför också av hur mycket trafik andra har och hur tunga andra hemsidor på samma server är, med en VPS är detta inget problem eftersom du får den prestanda dedikerad till bara din server.

VPS passar er som har tyngre hemsidor, till exempel en webbshop med mycket trafik och mycket grafik.

En annan fördel är att du kan ha flera hemsidor på en och samma VPS, perfekt för er som inte vill betala ett webbhotell per hemsida.
VPS är också bra för er som vill ha lite extra kontroll över er hosting samt inte vill riskera att drabbas av nertid på grund av andras hemsidor.

Vilket VPS paket skall jag välja?

Det är inte en helt enkel fråga att svara på då det är många faktorer som spelar in, till exempel vilken typ av hemsida ni skall driva på er VPS, hur många hemsidor, hur mycket trafik ni har med mera.

En stor fördel med VPS är att ni kan uppgradera till ett större paket den dagen prestandan inte skulle räcka till.

Andra fördelar med VPS

En VPS går att använda till annat än “bara” er hemsida. Ni kan också installera en mailserver på er VPS, eller varför inte en spelserver? Möjligheterna och valfriheten är som sagt mycket stör med VPS jämfört med vanligt webbhotell.

Vill ni veta mer? På engelska Wikipedia finns en bra artikel om VPS:

https://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_private_server

Vill ni testa på en egen VPS hos oss? Gå till https://domello.com/se/hosting/vps för att läsa mer om våra olika paket och för att beställa.

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn