Intervju med fitness-entreprenören Karolina Winberg

Intervju med fitness-entreprenören Karolina Winberg

Hej Karolina och tack för att du vill vara med i vår blogg!

Vill du börja med att berätta lite mer om dig själv och ditt företag:

Hej hej, och tack för att ni vill skriva om mig. Jag driver ett företag som heter Back to Better Fitness AB. Det är som namnet låter ett bolag som handlar om träning och hälsa. Jag är licensierad PT och mammamagetränare och är specialiserad på gravida och eftergravida. Men jag tränar även en kille som ska tävla i Mens Physique vilket är otroligt spännande och utmanande. 

Min stora passion är dock mammaträningen. Jag har alltid hållit på mycket med träning, är licensierad Body Pump instruktör osv, men det va när jag födde mitt första barn och fick en allvarlig förlossningsskada som jag förstod att det saknas kunskap och engagemang inom detta område. Det finns väldigt lite till ingen information för nyblivna mammor om hur de kan träna sig tillbaks till en fungerande kropp igen och vad oerhört viktigt det är denna period i livet. 

Jag skapade ett koncept som heter Mamma SmartFit som är till för just kvinnor som har fött barn, nyss eller för flera år sedan. Du kan även köra om du är gravid. Det finns en idé om att man inte kan köra gruppträning i detta stadie vilket är helt felaktigt och väldigt trist då många kvinnor har hittat sin träningsform i just gruppträning och finner stor glädje där.  Men man ska såklart tänka på hur och vad man tränar, i Mamma SmartFit TEAM så kör vi specialanpassad styrketräning. Fokus är inre bålstabilitet och att stärka de muskler som blir hårt belastade av en graviditet.  Vi blir verkligen ett TEAM, ett gäng kvinnor i olika åldrar, alla mammor med olika erfarenheter. Det är bra drag på de klasserna! 🙂 

Men jag driver även PT. online verksamhet, där kan du välja att köra Mamma SmartFit som hemmaträning eller vara en “vanlig” PT.klient.  Du får då ett specialupplägg bara för dig, träningsprogram med bilder och videos på övningarna, och kostrådgivning. 

Vad är den största utmaningen med att vara entreprenör?

Det är att hitta tiden för alla sina idéer ha ha! 🙂   Det är tufft jobb att driva eget och man måste lägga ner kropp och själ, men för mig är det verkligen värt det. Att jobba med fitness och träning är oerhört inspirerande. 

Vart hittar du inspiration och energi för att driva ditt företag?

Jag läser mycket, lyssnar på podar och följer människor som ger mig inspiration och nya sätt att tänka. Sen så får jag oerhörd energi utav den feedback som jag får utav mina klienter. När de når sina mål, mår bättre och jag ser att jag lyckats påverka någons vardag och liv. Det ger oerhörd energi!

Din man driver ju också bolag, blir det mycket företagssnack hemma, eller kan ni koppla bort?

Ha ha! Ja men det blir det nog, vi är ju båda väldigt intresserade av entreprenörskap, men vi försöker att ha lite regler. Efter kl 18 så är det no more businesstalk! 🙂 

Vi tycker såklart att det är riktigt kul att du valt att satsa på en av de nya toppdomänerna, .fitness, har allting fungerat bra med domänen?

Det har fungerat väldigt bra och jag är mer än nöjd!

Att jag heter .fitness har gett en och annan kommentar och höjda ögonbryn. Men det gillar jag, det gör det lättare för många att komma ihåg min adress och det är precis det man vill när man är ny och försöker sticka ut!


Tack Karolina för att du ville vara med och hoppas att domänen leder till fler kunder framöver!

Vill ni läsa mer om Mamma SmartFit så hittar ni Karolinas hemsida på: http://www.backtobetter.fitness

Fler av dessa nya unika toppdomäner hittar ni på vår hemsida, https://domello.com/se/domains/

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn